Yeşil mercimek; çorbasını, böreğini ve salatasını çok sevdiğim bir bakliyat. Özellikle baylar askerde bolca yediklerinden olsa gerek biraz önyargılı olabiliyorlar, farklı uygulamalar ile onların önyargılarını da kırabilirsiniz. Güçlü bir protein kaynağı ve sindirime yardımcı, kansızlığa da iyi geldiği söylenir.
Ben tavuk ile birlikte bir akşam yemeğinde servis ettim ama ev oturmalarınızda böreklerin yanında da sunabilirsiniz.
İçindekiler
Salata
1 Su Bardağı/Kâse Yeşil Mercimek
3 Yemek Kaşığı Mısır
1 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Sarı Biber (Amerikan biberi)
3 Yemek Kaşığı Mısır
1 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Sarı Biber (Amerikan biberi)
3 Dal Taze Yeşil Soğan5-6 Dal Dereotu
3-4 Dal Maydanoz
4-5 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1/2 Limon
1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
3-4 Dal Maydanoz
4-5 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1/2 Limon
1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
Tuz
Tavuk
4 Adet İnce Yağsız Göğüs (2 Kişilik)
Tuz
Karabiber
Kekik
2 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
Hazırlanışı
Mercimekleri iyice yıkayıp süzdükten sonra üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Yeşil mercimek çorbası ya da yemeğinden farklı olarak hafif diri kalmaları önemli böylelikle salata daha canlı ve sağlıklı olacaktır. Mercimeği süzdükten sonra, derin bir salata kabına alıp 15-20 dakika kadar soğumaya bırakın. Malzemeleri küçük küçük doğradıktan sonra mercimeğe ekleyin.
*İsteğe göre yanında salatalık turşusu ile de servis edebilirsiniz.
Tavuğu zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiber ile çeşnilendirip önce ızgara tavasında önlü arkalı üstü hafif kızarıncaya kadar, ardından aynı tava ile 20 dakika kadar 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder