20 Eylül 2011

Pastırmalı & Parmesanlı Fırında Patates

Blogda en çok çeşitlemesini göreceğiniz sebze sanıyorum patates olacak, zira hem ben hem de çekirdek ailem çok seviyor. Üstelik bence cennetten çıkma bir sebze çünkü çok çeşitli uygulamalar yapmamıza imkan sağlıyor. Bu tarifin içeriğini de elinizdeki malzemelere ve beğeninize göre çeşitlendirebilirsiniz. Taze otlu&köy peynirli, kaşarlı&sucuklu, vb. 
Gerek parti sofraları için gerekse akşam yemekleri için şık bir başlangıç/garnitür tabağı... 


İçindekiler
4 Adet Taze Patates
1 Kâse Rendelenmiş Parmesan Peyniri
5 Dilim Çemensiz Pastırma
3-5 Bağ Frenk Maydanozu
Yarım Bağ Roka
Sızma Zeytinyağı
Balzamik sirke


Hazırlanışı
Patatesleri kabuklu olarak servis edeceğiniz için patates kabuklarını iyice yıkayın ve 15 dakika kadar haşlayın, bu esnada fırınınızı 200ºC’ye ayarlayın. Patatesleri zeytinyağı ve deniz tuzu ile harmanlayıp, fırın tepsisinde 1 saat pişirin, ta ki altın sarısı renk alana kadar.  Ardından bir süre soğumaya bırakın ve ortadan ikiye kesin.  Patateslerin içini kenarlarında biraz bakmak koşulu ile çıkartın. Patates içini ezdikten sonra Parmesan, ince doğranmış pastırma, frenk maydanozu, tuz ve karabiber ile karıştırın. (İsteğe göre içine az miktarda sarımsak rendeleyebilirsiniz. ) Ardından patates içi ile tekrar patatesleri doldurun. Patatesleri sıcak fırına tekrar yerleştirin ve içerisindeki peynir eriyene kadar ortalama 10 dakika pişirmeye devam edin.
Temizlemiş olduğunuz roka yapraklarını sızma zeytinyağı ve balzamik ile soslayın ve tabağınızın tabanına yerleştirin. Fırından çıkardığınız patatesleri roka üzerinde servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder