İçindekiler
2,5 Su Bardağı Mısır Unu
1/4 Su Bardağı Zeytinyağı
1/4 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Süt
1 Paket Kabartma Tozu
5-6 Bağ Dereotu
50 gr. Beyaz Peynir
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Toz Şeker
Hazırlanışı
Derin bir kapta un, yağ, yoğurt, süt, kabartma tozu, şeker ve tuzu karıştırın. Kek karışımından biraz daha koyu bir kıvama gelinceye kadar su ile yoğurun. Ardından karışıma küçük küçük doğradığınız peynir ve dereotunu ekleyin.
Yağlanmış bir kek kalıbı ya da fırın tepsisi ile önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında 20 dakika kadar pişirin.
Piştiğinde üzeri altın sarısı bir renk alacak ve bıçağı sapladığınızda hamur yapışmayacak.
Karadeniz usulünde esas olan kıtır kıtır bir ekmektir ama eğer daha az kıtır olmasını istiyorsanız fırına koyacağınız 1 kase kadar su ile nemli olmasını sağlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder