25 Eylül 2011

Patlıcanlı Makarna

Makarna her yaştan insanın sevdiği bir lezzet,üstelik zaman tasarrufu sağladığı için de birçok kez kurtarıcımız oluyor. Benim mutfağımda da sıkça örneklerini göreceksiniz. Yanında salata ile akşam yemekleri için harika bir menü oluşturuyoruz. Bugün de patlıcanlı bir tarifi paylaşacağım, yapımı hem çok pratik hem de çok lezzetli. Ben yanında balzamik ile soslandırdığım roka salatası servis ettim.


İçindekiler
1 Büyük Boy Patlıcan
3 Orta Boy Domates
1 Diş Sarımsak
2 Arpacık Soğan
1/2 Paket Makarna
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Kırmızı Şarap Sirkesi
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Kekik
Karabiber
Tuz




Hazırlanışı
Patlıcanı küp küp doğradıktan sonra tuzlu suda 15 dakika kadar bekletin. Bu esnada domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Derin bir kapta domatesin içine sarımsağı, sirkeyi ve küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin. Patlıcanların suyunu süzdükten sonra temiz bir mutfak bezi ile kurulayın. Isıttığınız bir tavada zeytinyağında öncelikle patlıcanları altın renge dönüşene dek kızartın. Daha sonra domates sosunu ve baharatları ilave edin. Domates suyunu çekene dek orta ateşte pişirmeye devam edin. Sos ile makarnayı iyice karıştırın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 5 dakika kadar pişirin. Üzerine parmesan rendeleyerek servis edebilirsiniz.




Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder