2 Ekim 2011

Duble Çikolatalı Tiramisu

Meşhur İtalyan tatlısı Tiramisu… Son yıllarda mutfaklarımızın vazgeçilmeyen tatlısı haline geldi. Açıkçası bu şöhreti sonuna hak ediyor. Kedidili bisküvili ya da pandispanyalı hepsini severek yapıyorum. Klasik tarifi artık hepimiz ezbere biliyoruz peki duble çikolatalıya ne dersiniz? Benim gibi çikolata aşıkları için harika bir ikili olduğunu söylemeliyim.



İçindekiler
120 gr. %70 Kakaolu Çikolata
1 Paket Krema
1  Bardak Süt
1/4 Bardak Labne
1 Bardak Mascarpone
Kakao
1/4 Bardak Şeker
1 Paket Kedili Bisküvisi
Espresso/Neskafe

Hazırlanışı
Çikolatayı küçük parçalara bölün ve kremanın 1/4 ünü üzerine ilave ederek mikrodalgada yüksek ısıda 1 dakika kadar bekletin.  Çikolata yumuşadıktan sonra, 1/4 bardak sütü azar azar ilave ederek krema parlak ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın ve biraz soğumaya bırakın. Çikolatalı karışımı derin bir kaba aktarın ve labne, şeker ve mascarponu ekleyerek, karıştırın. Geri kalan kremayı da ekleyin ve pürüzsüz bir hale gelene kadar çikolatalı kremayı karıştırmaya devam edin.  4 Yemek kaşığı neskafeyi 1 kâse sıcak suyun içinde çözülünceye kadar karıştırın ve her kase için 1/4 bardak süt ilave edin. Kedidili bisküvilerini kahveli karışıma batırıp servis kabının tabanına dizin ve üzerine çikolatalı kremayı yayın ve bu işlemi 2 kere tekrarlayın. Üzerini streç film ile kaplayıp en az 2 saat kadar soğutun. Servis ederken üzerine kakaoyu serpin. (Eğer evde baileys ya da amaretto var ise kahvenin içine 1-2 yemek kaşığı kadar ilave edebilirsiniz.)

Afiyet olsun:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder