3 Ekim 2011

Havuçlu Portakal Aromalı Muffinler

Issız Adam filmi ile birlikte popüler günlerine geri dönen havuçlu kek birçoğumuzun elinin altındaki kolay tariflerden. Annemden öğrendiğim bu keki zaman içerisinde denemelerimle zenginleştirdim. Oysaki küçükken bu leziz keke haksızlık yapar ve pek yüzüne bakmazdım. Şimdiyse bir bardak Cafe Lattenin yanında teklif edildiğinde asla hayır diyemem. Bu tarifin üzerine basit bir krema hazırlayarak pasta olarak da servis edebilirsiniz. Krema için; 1 büyük çay bardağı toz şeker, 200 gr. labne, 5 yemek kaşığı mascarpone, 1/2 limon suyunu mikser yardımı ile karıştırmanız yeterli. Pasta versiyonunu uyguladığım bir gün onun resmini de eklerim. Sade hali ile kahvaltılar ve ikramlarınız için uygulaması çok kolay, leziz ve hafif bir seçenek. 


İçindekiler
4 Yumurta
2,5 Su Bardağı Un
1,5 Su Bardağı Esmer Şeker
1/2 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Havuç
1 Su Bardağı Süt
1 Portakal
1 Limon
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilin (2 Çubuk Vanilya ya da 2 Tatlı Kaşığı Vanilya Özü)
1 Çay Kaşığı Tarçın
50 gr. Badem
50 gr. Ceviz
1 Fiske Tuz

Hazırlanışı
Fırını önceden 180ºC’ye ayarlayın. Yumurtaları ve şekeri mikser yardımıyla iyice karıştırın. Portakal ve limon kabuğunu karışıma rendeleyin ve portakalın suyunu da ilave edin.  Ardından süt, yağ ve havuç rendesini de ekleyerek mikserle karıştırmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu, vanilin, tarçın, bir fiske tuz, robottan geçirdiğiniz badem ve cevizi ekleyin. Önceden ısıttığınız fırında 20 dakika kadar üzeri altın sarısı bir renk alana dek pişirin. Piştiğinden emin olmak için keke bir bıçak batırabilirsiniz.

KMS (Küçük mutfak sırları): Neredeyse tüm tatlı tariflerimizde özellikle de çikolatalı tariflerde 1 fiske tuzu eksik etmiyoruz, tatlı dengesini sağlayarak içindekilerin tadını öner çıkarır.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder