30 Ekim 2011

Çıtır Nohut

İspanyol Mutfağını özellikle Tapas barları çok seviyorum. İstanbul'da da son zamanlarda iyi örneklerini görmeye başladık, bunlardan biri  de Taksim Tünel'deki Que Tal... Çıtır Nohut onların menüsünde severek yediğim bir tapas ve ev partilerimin de vazgeçilmezi haline geldi. 




İçindekiler
1/2 Su Bardağı Nohut
Sızma Zeytinyağı
Taze Biberiye 
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
Önceden suda beklettiğiniz nohutları haşlayın. Katı formunu kaybetmeden haşlamaya özen göstermelisiniz. Haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin ve kabuklarını soyun. Isıttığınız tavada 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiye ile nohutları soteleyin. Hafif yanık bir görünüm elde edene kadar işlemi sürdürün. 
Bu tarifi taze kekik ile de deneyebilirsiniz, bir o kadar lezzetli oluyor. 


Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder