Bu tarifi paylaşmak için biraz geç kaldım zira taze börülce sezonu kapandı, artık sizler de yaza denersiniz. Bu lezzeti sizler de benim gibi kış boyunca tatmak için konservesini yapabilirsiniz. Haşladığınız deniz börülcelerini, zeytinyağı ile sosladıktan sonra hava almayacak şekilde kavanozlarda saklayabilirsiniz. Özellikle rakı sofraları için çok tercih ettiğimiz bir başlangıç yemeği.
İçindekiler
1/2kg.Taze Börülce
1 Küçük Boy Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
4 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Limon (İsteğe göre üzüm sirkesi ile de deneyebilirsiniz.)
1 Çay Bardağı Ceviz
Tuz
Hazırlanışı
Börülceyi haşladıktan sonra buzlu suda kısa bir süre bekletin. Haşlarken diriliğini kaybetmeyecek kıvamda tutmaya dikkat etmelisiniz. Buzlu sudan çıkarıp börülceyi iyice süzün, ardından zeytinyağı ile soğanı kavurun ve börülceleri kısa bir süre soteleyin. Ardından başka bir kaba aktarıp, börülceyi sarımsak, limon, rendelenmiş ceviz,tuz ve zeytinyağı ile karıştırın. Ben hafif ekşimsi bir tat seviyorum, bu yüzden limonu bol tutuyorum siz isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Aromasını arttırmak için kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder