2 Kasım 2011

Fırında Peynirli Köy Eriştesi

Makarna pratik uygulamaları ile her zaman mutfaktaki kurtarıcımız, sizinle sık sık farklı tarifler paylaşacağım. Köy eriştesi en sevdiğim makarna çeşitlerinden, paket makarnalara göre daha sağlıklı ve lezzetli. Organik pazarlardan rahatlıkla temin edebilirsiniz. Genellikle tarhana ile birlikte satılır, evde kendiniz yapabiliyorsanız ne ala:) Ben henüz hamur açmak konusunda çaylak sayılırım...bu konuda kendimi geliştirdikçe sizinle ipuçlarını paylaşırım. 


İçindekiler
1/2 Paket Erişte
1 Kase Lor Peyniri
1/2 Kase Maydanoz ve Dereotu 
1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
Kaynar suda haşladığınız makarnaları süzdükten sonra tereyağı ile tencerede tuz ve karabiber ile kavurun. Fırın kabınızı zeytinyağı ile yağlayın, eriştenin yarısını fırın kabına aktarın. Ayrı bir kapta peynir, maydanoz, dereotu ve cevizin bir kısmını karıştırın.Karışımı eriştenin üzerine dökün ve iyice yayın. Üzerine de eriştenin kalan kısmını ilave edin. Üstüne kalan cevizi serpin. Önceden 150 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.
(Lor peyniri yerine ricotta ya da tulum peyniri ile deneyebilirsiniz.)
Afiyet olsun:) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder