İçindekiler
1 Yumurta
4 Su Bardağı Süt
3 Kahve Bardağı Un
3 Kahve Bardağı Toz Şeker
1 Paket Labne ( Bulabiliyorsanız Mascarpone' yi öneririm)
1 Yemek Kaşığı Kaymak
1 Vanilya Çubuğu
1 Çay Bardağı Baileys
1 Paket Kedili Bisküvisi
2 Tatlı Kaşığı Neskafe
1 Kase Süt
1 Tutam Tuz
Üstü için yeteri kadar kakao
Hazırlanışı
Süt, un, şeker ve yumurtayı mikser ya da çırpıcı yardımı ile iyice karıştırıyoruz. Ardından orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kremayı kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Pişirirken sürekli karıştırmanız önemli, böylelikle kremanın topaklaşmasını önleyebilirsiniz. Ocaktan aldıktan sonra kısa bir süre soğumaya bırakıyoruz, yeteri kadar soğuduğunda kaymak ve labneyi de ilave edip iyice karıştırıyoruz. Son olarak tuz ve vanilyayı ilave ediyoruz. Tiramisu geniş kaplarda yapıldığında servisi zor oluyor bu nedenle ben tekli kuplarda hazırlamayı seviyorum. Bisküvileri ıslatmak için 1 kase sütün içerisine 1 Çay Bardağı Baileys ve Neskafeyi ekleyerek karıştırıyorsunuz. Bisküvileri iyice ıslatmanız önemli. Kupun altında bir sıra bisküviyi yerleştiriyorsunuz ardından kremayı sürün ince ince dilimlediğiniz muzları kremanın üzerine yerleştirin, bu işlemi kupun derinliğine göre 1 ya da 2 kere tekrarlayın. Ben meyveyi yalnızca bir katta kullanıyorum. Muz yerine yaz döneminde orman meyveleri veya vişne ile de deneyebilirsiniz. Servis ederken üzerine kakaoyu serpmeyi unutmayın.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder