20 Kasım 2011

Portakal Aromalı Kereviz Çorbası

Kış soğuklarını karşıladığımız bugünlerde sofralarımızda en çok aradığımız lezzet sıcak bir kase çorba. İyi bir çorba bazen ana yemeğin bile yerine geçebiliyor. Özellikle de vitamin açısından zengin kış sebzeleri ile yaptığımız çorbalar soğuk algınlığı için de birebir. Türk Mutfağı da çorba açısından zengindir, özellikle yöresel çorbalarımız genellikle bakliyat da içerdiği için doyurucu da olurlar. Bugün sizinle kerevizli hafif bir tarif paylaşıyorum, kerevizi sevmeyenler için de özellikle belirtiyorum... yerken içinde kereviz olduğunu unutacaksınız:)



İçindekiler
2 Orta Boy Kereviz
3 Havuç
4 Küçük Boy Taze Patates
1 Orta Boy Kuru Soğan
2 Büyük Boy Portakal
1 Limon
4 Kaşık Sızma Zeytinyağı
1/2 Paket Krema
Varsa 4 Bardak Tavuk ya da Et Suyu (Vejeteryanlar sebze suyu tercih edebilir)
1 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz
Karabiber



Hazırlanışı
Önceden ısıttığınız tencerenizde zeytinyağında ince doğranmış soğanları iyice kavurun. Ardından küpler halinde doğradığınız kereviz, havuç ve patatesleri de ilave ederek soteleyin. Kimyon, tuz ve karabiber ilave edin. Ardından tavuk suyunu, portakalların ve limonun suyunu ekleyin. Sebzeleriniz iyice yumuşayana kadar 20 -25 dakika kadar pişirmeye devam edin. Ardından biraz soğumaya bırakın ve el mikseri yardımı ile püre haline getirin. Bu aşamada eğer çorbanız kalın kıvamdaysa tekrar orta ateşte ilave su ile açabilirsiniz. Püreye kremanızı ilave ederek karıştırın, tekrar biraz tuz ve karabiber ile tatlandırarak servise hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder