İçindekiler
2 Orta Boy Kereviz
3 Havuç
4 Küçük Boy Taze Patates
1 Orta Boy Kuru Soğan
2 Büyük Boy Portakal
1 Limon
4 Kaşık Sızma Zeytinyağı
1/2 Paket Krema
Varsa 4 Bardak Tavuk ya da Et Suyu (Vejeteryanlar sebze suyu tercih edebilir)
1 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz
Hazırlanışı
Önceden ısıttığınız tencerenizde zeytinyağında ince doğranmış soğanları iyice kavurun. Ardından küpler halinde doğradığınız kereviz, havuç ve patatesleri de ilave ederek soteleyin. Kimyon, tuz ve karabiber ilave edin. Ardından tavuk suyunu, portakalların ve limonun suyunu ekleyin. Sebzeleriniz iyice yumuşayana kadar 20 -25 dakika kadar pişirmeye devam edin. Ardından biraz soğumaya bırakın ve el mikseri yardımı ile püre haline getirin. Bu aşamada eğer çorbanız kalın kıvamdaysa tekrar orta ateşte ilave su ile açabilirsiniz. Püreye kremanızı ilave ederek karıştırın, tekrar biraz tuz ve karabiber ile tatlandırarak servise hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder