Özellikle çocuklar çok sevecektir...üstelik pastanede yapılanlardan çok daha sağlıklı.
İçindekiler
4 Yumurta Akı4 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Fiske Tuz
2-3 Çay Kaşığı Limon Suyu
3-4 Çay Kaşığı Portakal Suyu
1 Çay Bardağı Taze Fındık
1 Çay Bardağı Taze Badem
Hazırlanışı
Beze yapacağınız zaman mutfağınızda nem olmamasına özen göstermelisiniz, başka bir yemek pişirirken beze yapmayın. Nem bezelerin kurumasını engeller ve dağılmalarına neden olabilir. Yumurtalarınızı da buzdolabından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesi için biraz bekletin. Yumurta sarılarını bir kenara ayırın. ( Sabah kahvaltısında yumurtalı ekmek yapmak için kullanabilirsiniz.) Yumurta aklarını ayırırken aman dikkat, karışımın içinde sarıları kesinlikle olmamalı. Yumurtalara bir fiske tuzu ilave edin, bezelerin sertleşmesini sağlayacaktır. Mikser yardımıyla yumurta aklarını çırparken yavaş yavaş şekeri ilave edin. Koyu kıvamlı köpük formuna ulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Karışımın hazır olduğunu anlamak için küçük bir çay kaşığı ile karışımı iki parmağınızın arasında gezdirin, şekerlerin parmağınıza gelmemesi gerekiyor. Karışım hazır kıvama geldiğinde limon, portakal suyunu ekleyin. Formunu bozmadan ağır ağır badem ve fındıkları ekleyin ve bir spatula yardımı ile karıştırın. Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisin üzerinde dilediğiniz gibi şekiller vererek önceden 120 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder