Makarna tariflerinden devam ediyorum:) İşten eve döndüğünüzde kısa zamanda hazırlayabileceğiniz, lezzetli, doyurucu ve pratik bir menü, üstelik sağlıklı da.
Spaghetti makarnalar içinde en sevdiğim diyebilirim belki de İtalyan mutfağının klasik bir simgesi olmasının da bir etkisi vardır...zira Dünya Mutfaklar içinde birinci önceliğim hep İtalyan mutfağı olur... Uzakdoğu, Fransa, Meksika mutfakları da bir o kadar özel ama İtalyanların yemek tutkusu mutfaklarına da yansımış, bunu her lokmanızda anlayabilirsiniz.
Brüksel lahanasına gelince... bir Karadenizli olarak lahananın her türünü çok severim ama içlerinde en sık kullandığım bu küçük lezzet ve sağlık toplarıdır. Sizinle paylaştığım tarifin değişik uygulamaları mevcut, tavada yapmak yerine fırında pişirmek gibi... umarım sizler de en az benim kadar beğenirsiniz:)
Spaghetti
Spaghetti makarnalar içinde en sevdiğim diyebilirim belki de İtalyan mutfağının klasik bir simgesi olmasının da bir etkisi vardır...zira Dünya Mutfaklar içinde birinci önceliğim hep İtalyan mutfağı olur... Uzakdoğu, Fransa, Meksika mutfakları da bir o kadar özel ama İtalyanların yemek tutkusu mutfaklarına da yansımış, bunu her lokmanızda anlayabilirsiniz.
Brüksel lahanasına gelince... bir Karadenizli olarak lahananın her türünü çok severim ama içlerinde en sık kullandığım bu küçük lezzet ve sağlık toplarıdır. Sizinle paylaştığım tarifin değişik uygulamaları mevcut, tavada yapmak yerine fırında pişirmek gibi... umarım sizler de en az benim kadar beğenirsiniz:)
Spaghetti
İçindekiler
1 Paket Spaghetti (Barilla)
500 gr. Mantar
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Paket Krema
1 Tatlı Kaşığı Köri
1-2 Bağ Dereotu
1-2 Bağ Nane
1/2 Limon
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Spaghetti pişirirken derin bir tencere kullanmanız önemli, benim kullandığım ölçü her 225 gram spaghetti için 2,5 litre kadar su. Marka belirtmemin temel neden, pişirme süresi. Her makarnanın içindeki malzemeye göre pişme süreleri farklılık gösterebiliyor, Barilla için kaynamış suda 9-10 dakika ideal. Benim önerim 8. dakikadan sonra aralıklarla makarnayı kontrol etmek, maksimum 12 dakikada pişmiş olmasını bekleriz. Spaghetti pişmeye devam ederken bu esnada sosunu hazırlayabilirsiniz. Spaghetti suyundan 1 kepçeyi makarna sosu için ayırın, içindeki nişasta sayesinde sosunuzun daha kıvamlı olmasını sağlayacaktır.
Mantarların süngersi bir yapısı olduğu için genellikle yıkanmaması tavsiye edilir, bununla birlikte aldığımız mantarlar bazen peçete ile temizlenmeyecek kadar topraklı-kirli olabiliyor, böyle durumlarda ben sudan hızlıca geçirdikten sonra peçete ile kurulayıp temizlemeyi tercih ediyorum. İnce dilimlediğiniz mantarları önceden ısıttığınız tavada zeytinyağı ile hızlıca kavurduktan sonra kremayı ilave edin. Kremaya ayırdığınız makarna suyunu, limon suyunu, köri, karabiber, tuz ve taze baharatları ekleyin. Krema iyice yoğun bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edebilirsiniz. Ardından iyice süzdüğünüz makarnalar ile sosu karıştırarak servise hazırlayabilirsiniz. İsteğe göre rendelenmiş parmesan ile servis edebilirsiniz.
İçindekiler
500 gr. Brüksel Lahanası
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Brüksel lahanalarının sararmış ve bozulmuş yapraklarını ve köklerini temizledikten sonra, ortadan ikiye bölün ve buharda 4 dakika kadar pişirin. Ardından tavada zeytinyağını 1 dakika kadar ısıttıktan sonra lahanaları ekleyin. Tavayı uzun süre ısıtırsanız lahanaların dışı çok kısa sürede kızaracaktır ve içinin istediğimiz gibi sosu çekmesine engel olacaktır. Lahanaların hemen ardından limon suyunu ekleyin. Tavada öncelikle alt kısımlarını karamelize edin, güzel bir altın sarısı renk alana dek işlemi devam ettirebilirsiniz. Bu işlem yaklaşık 10 dakika kadar sürdürmelisiniz. Brüksel lahanaları fırında da benzer bir tarif aracılığıyla uygulayabilirsiniz. Yalnız fırında pişirme süresi 35-40 dakikayı bulacaktır ve öncesinde buharda pişirilmesini tavsiye etmiyorum.
File badem ya da rendelenmiş parmesanla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder