Mutfakta yeni denemeler yapmayı seviyorum... bu tarif de o denemelerden biri sonucunda ortaya çıktı ve çekirdek ailemin favorileri arasına girdi bile:) Mutfakta taze baharatlar ve otlar kullanmayı çok seviyorum. Ne yazıkki taze baharatları sebze pazarlarımızda çok sık görmüyoruz ama büyük marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Kişniş, kekik, biberiye, frenk maydonuzu benim vazgeçilmezlerim... Klasik bir tarifi bu leziz baharatlarla başka bir boyuta taşıyabilirsiniz... Son olarak denemekten korkmayın, mutfak bizim gibi yemek yapmayı sevenler için bir keşif alanı ve süprizlerle dolu:)
İçindekiler
4 Orta Boy Taze Patates
2 Dal Taze Kekik
2 Dal Yeşil Soğan
4 Dal Maydonoz
5 Dilim Burger Peyniri
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarımsak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Hazırlanışı
Eğer taze patates bulabildiyseniz, iyice temizledikten sonra kabuklarıyla birlikte haşlayın. Haşladıktan sonra patatesleri ezin ve ince ince doğradığınız taze baharatları, burger peyniri, tereyağı, sarımsak ve toz baharatlar ile iyice karıştırın.Yağladığınız küçük fırın kaplarında önceden ısıtılmuş 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder