Tavuk kanadı maç gecelerinin ve ev partilerinin baş tacı... Hem hazırlaması pratik hem de lezzetli. Şimdiye kadar sevmeyen birine rastlamadım:) Çoğunlukla yağda kızartılmış versiyonu daha popülerdir ama ben Türk usulü geleneksel ızgaranın tadını tercih ederim, üstelik daha sağlıklı. Ben yanında fırında otlu patates ile servis ettim, sizler de farklı sebze ve patates uygulamalarını tercih edebilirsiniz. Örneğin fırında bol baharatlı patates ya da dip soslu taze kereviz sapı da güzel olabilir.
Buradaki sosu damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz; hardal yerine barbekü sosu ya da ketçap kullanabilirsiniz.
İçindekiler
1/2 kg.Tavuk Kanadı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Acı Sos
1 Tatlı Kaşığı Hardal
1/2 Limon
2 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Küp şeker
Kekik
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
1/2 su bardağı kaynamış suyun içinde tüm harç malzemelerini iyice karıştırın. Ardından iyice yıkayıp temizlediğiniz ve kuruladığınız tavuk kanatlarını sos içerisinde 30 dk. kadar buzdolabında marine edin. Önceden 200 derece ıstılılmış fırında (ızgara ayarında) yaklaşık 25 dakika kadar altın sarısı bir renk alıp çıtır çıtır olana dek pişirin.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder