30 Ocak 2012

Ispanaklı & Mısır Unlu Kek

Sizinle daha önce dereotlu & peynirli kıtır bir mısır ekmeği tarifi paylaşmıştım. Bu seferki tarif tuzlu bir kek tarifi tadında, içi yumuşacık ve doyurucu. Bu nedenle aslında ekmek gibi bir öğünün yanında değil de ana bir öğün olarak sunmanızı tavsiye ederim. Ben  çay partilerinde tuzlu çeşit olarak ya da akşam yemeğinde yanında meze ve salatalarla servis ediyorum. İçini de dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Ben bu seferki uygulamada;  ıspanak, tuzsuz lor peyniri ve dolmalık fıstık kullandım. Siz lor peyniri yerine tulum peyniri, fıstık yerine ceviz de kullanabilirsiniz.


İçindekiler
2 Yumurta
1 Su Bardağı Yoğurt
2/3 Su Bardağı Sıvıyağ (Yarısı zeytinyağı yarısı ayçiçek yağı)
3 Su Bardağı Un ( 2 Su Bardağı Mısır Unu, 1 Su Bardağı Beyaz Un)
1 Paket Kabartma Tozu
1/2 Kilo Ispanak
1 Havuç
1 Su Bardağı Lor Peyniri
1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
Öncelikle yumurtaları iyice karıştırın. Ardından yağ ve yoğurdu ekleyerek tekrar karıştırın. Sırasıyla unu, kabartma tozunu, baharatları, şekeri,  kıydığınız ıspanağı, rendelediğiniz havucu ve fıstığı da ekleyerek karışım kek kıvamına gelene dek yoğurun. Karışımın ne sulu bir içecek kadar çok sıvı ne de ekmek hamuru kadar çok yoğun olmalı. Eğer karışım size halen sıvı geliyorsa azar azar un ilave ederek kıvamı ayarlayabilirsiniz. Son olarak karışıma peyniri de ilave edip, yağladığınız fırın kabına aktarın ve önceden 180 derecede pişirdiğiniz fırında 30 dakika kadar pişirin. Piştiğini anlamak için tüm keklerde uyguladığımız gibi ince bir çubuğu keke batırın, çubuğa hamur yapışmıyor ve temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

Afiyet olsun:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder