11 Şubat 2012

Nutella ve Fıstık Ezmesinin Aşkı:)

5 Şubat... yılın en tatlı günü...çünkü o gün Nutella günü:) Dünyanın dört bir yanında Nutella severler farklı tarifleri paylaşıyorlar. O günün şerefine ben de arkadaşlarıma muffin yaptım. Pofuduk ve leziz muffinler kapış kapış gitti:) Yanında sütlü bir kahve ile kar manzarasına karşı keyifli sohbetlere eşlik edecek bir muffinden daha iyi ne olabilir:)



İçindekiler
4 Yumurta
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1/3 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
1/2 Su Bardağı Zeytin Yağı
2,5 Su Bardağı Un
4 Kaşık Nutella
3 Kaşık Fıstık Ezmesi
3 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilin
1 Çay Kaşığı Tuz

Hazırlanışı
Muffin yaparken dikkat etmemiz gereken sıvı harcı ve un harcını ayrı ayrı hazırlamak ve zamanı geldiğinde karıştırmak. Öncelikle bir kapta yumurta ve şekeri mikser yardımıyla iyice karıştırın, ardından süt, yağ, vanilya, nutella ve fıstık ezmesini ekleyin. Diğer tarafta elediğiniz unu, kakaoyu ve tuzu karıştırın ve ortasında bir havuz açın. Havuzun içinde sıvı karışımı dökün ve hızlıca karıştırın. Eğer çok uzun süre karıştırırsanız muffinleriniz sert ve kuru olabilir. Ardından muffin kalıplarınızı yağlayın ya da varsa kağıt kalıplarınızı içine yerleştirin. Karışımı yavaşça kalıplara doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Keklerde her zaman yaptığımız gibi piştiğini anlamak için ince bir çubuğu muffine batırın, hamur yapışmıyorsa olmuş demektir.

Bone apetite:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder