11 Şubat 2012

Fıstık Ezmeli & Mürdüm Erikli Bisküvi

Fıstık ezmesi kavanozu gözüme takıldı... Evdekilere bir süpriz yapmaya karar verdim ve ilk denemede başarı:) Hafif ve leziz bir bir bisküvi oldu. Evde bol bol PTT (pijama, terlik, televizyon) aktivitesinde olduğumuz bu karlı kış günlerinde içinizi ısıtacak bir tarif oldu. 
Ben ceviz ve mürdüm eriği ile fıstık ezmesini yakıştırdım... Sizler de farklı denemeler yapabilirsiniz.  



İçindekiler
2 Yumurta
1/2 Su Bardağı Beyaz Toz Şeker
1/2 Su Bardağı Esmer Toz Şeker
1/4 Paket Margarin
1,5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilin
4 Yemek Kaşığı Fıstık Ezmesi
1 Avuç Ceviz
1 Avuç Mürdüm Eriği
1 Çay Kaşığı Tuz


Hazırlanışı
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta, toz şeker ve fıstık ezmesini mikser yardımıyla karıştırın. Ardından yumurta, oda sıcaklığında yumuşayan margarini, vanilyayı da ekleyip kremamsı bir kıvama gelene kadar karıştırın. Ardından sıvı karışımı unlu karışımın içine ekleyerek iyice karışana dek bisküvi hamurunu karıştırın. Son olarak küçük küçük doğradığınız ceviz ve erikleri de kurabiye hamuruna ekleyin. Kurabiyeleri dilediğiniz gibi şekillendirip, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. (Kurabiyelere şekil verirken elinizi unlamayı unutmayın.)
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. 


Bone apetite:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder