18 Mart 2012

Ricottalı İtalyan Kabak

Yeni kararları kutlamak üzere çekirdek aileme küçük bir ziyafet hazırladım. Ev ahalisinin en sevdiği tariflerimden biri ziyafetimizi taçlandırdı: Ricottalı İtalyan Kabak.
Kabak dolması genellikle mutfaklarımızda kıymalı iç ile yerini bulur, ben ise daha hafif bir tarif ile İtalyan Mutfağına atıfta bulunuyorum. Bu tarifte esin kaynağım Miss Pizza'nın leziz kabaklı pizzası, ricotta ve kabağın inanılmaz uyumuna ilk orada şahit olmuştum.
Menümüzdeki diğer lezzetlere gelince; otlu mısır ekmeği, kereviz sapı-havuç sote, humus, roka salatası, annemin leziz turşuları ve peynir tabağı... yanında harika bir Fransız 2007 - Bordeaux şarabı.

 İçindekiler
6 Kabak
500 gr. Ricotta
1/2 Bağ Dereotu
1/2 Bağ Frenk Maydanozu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
3 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
Rende Parmesan
2 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Ceviz
Hazırlanışı
Kabakları ortadan ikiye kesip, içlerini bir dondurma kaşığı yardımı ile çıkarın. Ardından kaynamış su buharında 10 -13 dk. kadar pişirin, tencerede buharda pişirme aparatı kullanarak yapabilirsiniz, diriliğini kaybetmeden pişirmelisiniz. Biraz soğumaya bıkakın, bu esnada fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve iç harcı hazırlayın. Harcı için ricottayı, kıyılmış dereotu, maydanoz ve baharatları karıştırın. Soğumaya bıkratığınız kabaklarınızın içine bir fırça yardımı ile sızma zeytinyağını sürün ve tuzlayın. Son olarak harçları içerisine doldurun, ceviz rendesini de üzerine serperek fırına verin. 20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve üzerine parmesan rendesi ile servis edin.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder