21 Nisan 2012

Fırında Karadeniz Somon

Ben somon balığının her türünü çok severim. Norveç somonu yağlı bir balıktır ve ızgarası leziz olur. Keza sushi tercihlerimde genellikle somon ağırlıklı olur. Kanepeler için ise krem peynir ve füme somon harika ikilidir. Karadeniz Somonu özellikle Doğu Karadeniz tarafında Deniz Alası olarak da bilinen türü ise içini sebze ile doldurup servis etmek için idealdir ve çok lezzetlidir. Özellikle misafir ağırlamak için basit ve leziz bir tarif paylaşıyorum sizinle, aynı tarifi patatesli olarak da deneyebilirsiniz. Patates eklediğinizde az da olsa tereyağı eklemenizi de tavsiye ederim.


İçindekiler
2 Kg Karadeniz Somonu
Sızma Zeytinyağı
2 Limon
1 Büyük Boy Soğan
2 Orta Boy Domates
2 Diş Sarımsak
4 Defne Yaprağı
2-3 Dal Taze Kekik
Karabiber
Tuz


Hazırlanışı
Somonu balıkçınıza önceden temizletmiş olsanız da mutlaka iyice yıkamanızı öneririm. Yıkadıktan sonra süzülüp kurumasını sağlayın. Ardından dilimlediğiniz limon, soğan ve domatesleri hem içine hem de fırın kabınızda balığın alt kısmına yerleştirin. Balığın içine taze baharatlarınızı, defne, kekiği ve dilimlediğiniz sarımsağı yerleştirin. Balığın üzerine de sızma zeytinyağını fırça yardımı ile sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder