İçindekiler
2 Kg Karadeniz Somonu
Sızma Zeytinyağı
2 Limon
1 Büyük Boy Soğan
2 Orta Boy Domates
2 Diş Sarımsak
4 Defne Yaprağı
2-3 Dal Taze Kekik
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Somonu balıkçınıza önceden temizletmiş olsanız da mutlaka iyice yıkamanızı öneririm. Yıkadıktan sonra süzülüp kurumasını sağlayın. Ardından dilimlediğiniz limon, soğan ve domatesleri hem içine hem de fırın kabınızda balığın alt kısmına yerleştirin. Balığın içine taze baharatlarınızı, defne, kekiği ve dilimlediğiniz sarımsağı yerleştirin. Balığın üzerine de sızma zeytinyağını fırça yardımı ile sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Afiyet olsun:)
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder