21 Nisan 2012

Fırınlanmış Kök Sebzeler

Kış soğuklarını geride bıraktık ama sizinle kıştan kalma bir tarif paylaşıyorum... Soğuk günlerde en sık uyguladığım tariflerden biridir. Özellikle de iş çıkışı eve geldiğinizde, sınırlı zamanlarda hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı bir uygulama. Evinizdeki sebzelerle dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Ben havuç, pancar ve patates ile yaptım. Turp da ilave edebilirsiniz, bir o kadar lezzetli oluyor. Hayatta ağzına pancar ve turp almayan sevgili ablam bu tarifle her ikisini de severek yiyor. 


İçindekiler
4 Orta Boy Patates
1 Büyük Poy Pancar
2 Havuç
1 Orta Boy Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
5 Yaprak Taze Adaçayı
3 Kaşık Zeytinyağı
Tuz
Karabiber


HazırlanışıSebzelerimizi iyice yıkayıp temizledikten sonra buharda orta kıvamda 15 dakika kadar pişiriyoruz. Pancar renk verdiği için ayrı ayrı pişirmenizi öneririm ya da geniş bir tencerede aralıklı olarak dizebilirsiniz. Daha sonra dilimlediğiniz sebzelerinizi zeytinyağı, tuz, karabiber ve adaçayı ile harmanlayın. Fırın tepsisinde soğan ve sarımsakları da aralara serpiştirin, lezzet verecektir. 20-25 dakika kadar sebzeler altın sarısı renk alana kadar pişirin. Ben yanında hardal, limon ve mayonez sos ya da süzme yoğurt,mayonez, sarımsak sos ile servis ediyorum. Siz de damak zevkinize göre bir sos tercih edebilirsiniz.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder