24 Haziran 2012

Ispanaklı Somon & Havuçlu Kereviz Sapı

Uzun bir aradan sonra merhaba:)
Baharda hayatımda bir dizi değişiklik yaşadım ve blogla ilgilenemedim. Yaz boyunca hafif ve lezzetli tarifler ile arayı kapatmayı umuyorum...
Sizinle daha önce de bir karadeniz somonu tarifi paylaşmıştım, bu ikincisi olacak... Ispanak ve meksika biberi ile yoğun bir tat,  şimdiden afiyet olsun.


Ispanaklı Somon
İçindekiler
1 Orta Boy Karadeniz Somon 
1 Orta Boy Domates
1 Orta Boy Kuru Soğan
1 Meksika Biberi
1 Limon
7-8 Dal Körpe Ispanak
3 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Karabiber
Tuz


Hazırlanışı
Domatesi ve soğanı yuvarlak halkalar şeklinde kesin, tuzla ve zeytinyağı ile biraz ovarak fırın kabının altına sırasıyla önce domates sonra soğanı yerleştirin.İyice yıkayıp kuruladığımız ıspanakları dizin. Aralarına küçük küçük dilimlediğiniz meksika biberini serpiştirin. Etrafını da yuvarlak dilimlenmiş limonlarla sarın. Son olarak temizlenmiş balığınızı, zeytinyağı,limon, tuz ve karabiberle sosladıktan sonra en üste yerleştirin. Fırına vermeden önce 1 kaşık kadar tereyağını da küçük parçalar halinde balığın üstüne ve çevresine ekleyin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında önce üzerin, folyo ile kapatarak 20 dakika kadar pişirin, ardından 15 dakika kadar da üstü açık şekilde pişirmeye devam eden. Fırınınızın ısısına göre süreyi dikkatle ayarlayın.

Havuçlu Kereviz Sapı
İçindekiler
2 Orta Boy Havuç
2 Orta Boy Kereviz Sapı
3 Kaşık Sızma Zeytinyağı
3 Dal Dereotu
Pul Biber
Tuz
Süzme Yoğurt
2 Diş Sarımsak


Hazırlanışı
Havuç ve kereviz sapını kare kare doğruyorsunuz. Önceden ısıtılmış tavada zeytinyağında biber ve tuz ile kavuruyorsunuz. Son olarak ocaktan alırken ince kıyılmış dereotunu ilave ediyorsunuz. Yanında sarımsaklı süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder