23 Eylül 2012

Kuru Domatesli & Peynirli Tuzlu Kek

Mısır ekmeği çeşitlemelerim devam ediyor... Dereotlu, ıspanaklı derken son olarak da kuru domates ve peynir ile bir deneme yaptım. Şirketteki ekip arkadaşlarım için hazırladığım bu pratik tarif birçok beğeni topladı. Sizler de kahvaltılar ya da beş çayları için deneyebilirsiniz. 



İçindekiler
2 Yumurta
1 Su Bardağı Yoğurt
2/3 Su Bardağı Sıvı Yağ (1/2si zeytinyağı, 1/2si ayçiçek yağı)
3 Su Bardağı Un ( 2 Su Bardağı Mısır Unu, 1 Su Bardağı Beyaz Un)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Fiske Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz - Karabiber
4-5 Adet Kurutulmuş Domates
1 Dilim Beyaz Peynir - 50gr.

Hazırlanışı
Öncelikle yumurtaları iyice karıştırın. Ardından yağ ve yoğurdu ekleyerek tekrar karıştırın. Sırasıyla unu, kabartma tozunu, baharatları, şekeri,  dilimlediğiniz kuru domatesleri ve peyniri ekleyerek karışım kek kıvamına gelene dek yoğurun. Karışımın ne sulu bir içecek kadar çok sıvı ne de ekmek hamuru kadar çok yoğun olmalı. Eğer karışım size halen sıvı geliyorsa azar azar un ilave ederek kıvamı ayarlayabilirsiniz. Ya da yoğun olduysa süt yardımıyla biraz daha açabilirsiniz. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına aktarın ve önceden 180 derecede pişirdiğiniz fırında 25 dakika kadar pişirin. Piştiğini anlamak için tüm keklerde uyguladığımız gibi ince bir çubuğu keke batırın, çubuğa hamur yapışmıyor ve temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder